Μία νέα πετρελαιοκηλίδα έχει εμφανιστεί στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και κινείται προς την Πειραϊκή, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και το Μεσημβρινό Μαγκαζίνο με τις Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάννα Ζαρακέλη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διονύσης Χατζηδάκης, φαίνεται ότι έχουν ξεφύγει μεγάλες κηλίδες και κατευθύνονται προς την Πειραϊκή, τονίζοντας ότι «εάν γυρίσει ο καιρός σε νοτιά ότι κάναμε όλη τη νύχτα και τα μαζέψαμε και διορθώσαμε θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σε στενή επαφή με τον Αρχηγό του Λιμενικού. «Χθες το βράδυ από τις 17:30 κατέβηκε στο Φάληρο και έφυγε στις 01:30. Χθες μαζέψαμε 38 κυβικά πετρέλαιο!» πρόσθεσε ερωτηθείς για τις προσπάθειες που γίνονται. 

Επισήμανε ωστόσο ότι «αυτά τα πράγματα δεν μαζεύονται με τους εθελοντές και με την τσουγκράνα. Θέλουν εξειδικευμένα συνεργεία που δουλεύουν με ειδικές γαλότσες, με ειδικές στολές, με μάσκες για να κάνουν την αναρρόφηση! Θέλουν εξειδικευμένα συνεργεία, τουλάχιστον πέντε κατά μήκος της παραλίας, δηλαδή ένα στο Φάληρο, ένα στον Άλιμο, ένα στο Ελληνικό και ένα στη Γλυφάδα. Στον Πειραιά βεβαίως που είναι το κεντρικό λιμάνι πρέπει να είναι τρία συνεργεία».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη είναι εργασίες απορρύπανσης στο θεατράκι στη περιοχή Τροκαντερό στο Φάληρο.