Η εταιρεία Fraport Greece απαντώντας στο άρθρο του Γιώργου Χελάκη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο parapolitika.gr τονίζει τα εξής:

«Σε συνέχεια του άρθρου που υπογράφει ο κύριος Γιώργος Χελάκης, με τίτλο «Ανάπτυξη με 250 ευρώ το μήνα!», το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr, θα ήθελα διευκρινίσω ότι οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας που περιγράφονται σε αυτό δεν αφορούν στους εργαζόμενους της Fraport Greece.

Η Fraport Greece απασχολεί συνολικά στα 14 αεροδρόμια 401 άτομα, αποκλειστικά με πλήρες ωράριο εργασίας.

Σχετικά με τη μισθοδοσία τους θα ήθελα υπεύθυνα να σας ενημερώσω ότι ο κατώτερος μισθός ανέρχεται σε 1.100 ευρώ μεικτα. Μεσοσταθμικα οι μισθοί κυμαίνονται από 1531.25 ευρώ μεικτά έως 1895.57 ευρώ μεικτά.

Θα ήθελα να επισημάνω, επίσης:

Οι μέσες αποδοχές είναι 3πλάσιες από τον μισθό που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 586,8€.

Πάνω από 300 εργαζόμενους εργάζονται σε βάρδιες γεγονός που προσαυξάνει επιπλέον κατά περίπου 15% τις μηνιαίες τους αποδοχές λόγω νυχτερινής απασχόλησης και απασχόλησης Κυριακής/Αργίας.

Στην αρχή του καλοκαιριού το σύστημα κλιματισμού στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ήταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της δικαιολογημένης έλλειψης συντήρησης τα τελευταία χρόνια. Παρακαλώ σημειώστε ότι έχει πλέον επισκευαστεί.

Για το θέμα των απορριμμάτων επιφυλάσσομαι και θα επανέλθω σύντομα».