Στην αναγκαία λήψη μέτρων προχωράει η αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για τον Παύλο Φύσσα που θα γίνουν σήμερα και τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας και στο Κερατσίνι αντίστοιχα.

Από την αστυνομία ήδη υπάρχει παρουσία σε «ευαίσθητα» σημεία για τυχόν πρόκληση επεισοδίων και γίνονται συχνές περιπολίες ώστε να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις ή συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Βεβαίως, για τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την Πλατεία Συντάγματος για να περάσει μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας από την Αμερικάνικη Πρεσβεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο μίας κοπέλας από ακροδεξιό σε αντιρατσιστική διαδήλωση στη Βιρτζίνια και να καταλήξει μέσω της Λ. Μεσογείων στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι Αρχές θα θέσουν όρια προσέγγισης μέχρι ενός λογικού σημείου, για να μην προκληθούν τυχόν επεισόδια.

Στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία θα συμμετέχουν πλήθος συλλογικοτήτων, δημοτικών κινήσεων, η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, το ΚΕΕΡΦΑ, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), η ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα, διάφορες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες αντιεξουσιαστών, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι κ.λπ., ενώ μεταξύ των προσωπικοτήτων που απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή είναι και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Θα προηγηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου μια συγκέντρωση και αντιφασιστική πορεία αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στην Πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη.

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένες οι εκδηλώσεις για τις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μνημείο και χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και θα πραγματοποιηθεί πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Στις 6 το απόγευμα έχει αντίστοιχη συγκέντρωση μνήμης το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.