Η άδεια από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Δήμο Αθηναίων δόθηκε για την ίδρυση και λειτουργία το αμέσως προσεχές διάστημα, εντός του στρατοπέδου «Παπάγου», του Γ’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών, για την εξυπηρέτηση του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί όχι μόνο στο προαναφερθέν στρατόπεδο, αλλά και σε άλλες μονάδες της Αττικής. Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στη διαύγεια και ήδη ξεκίνησε και η αντίστροφή μέτρηση για τη λειτουργία του.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ο σταθμός έχει διακλαδική στελέχωση με στρατιωτικό προσωπικό το οποίο καλύπτει ειδικότητες νηπιαγωγού, βρεφοκόμου, μάγειρα και διοικητικής υποστηρίξεως, ενώ θα υπάρχει και παιδίατρος.

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών θα στεγάζεται σε νεόδμητες κτηριακές εγκαταστάσεις, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Μοίρας ΓΕΑ προς το Ψυχικό, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε εντός του τρέχοντος έτους, και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 16 βρεφών και 100 νηπίων, ενώ θα εξυπηρετεί στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί σε υπηρεσίες εντός του νομού Αττικής.

«Η οργάνωση και λειτουργία του σταθμού πληροί όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, το δε κόστος λειτουργίας του θα επιμερίζεται αναλόγως της χρήσεως του στα οικεία Γενικά Επιτελεία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.