Στις ΗΠΑ βρίσκεται ήδη και θα παραμείνει για όλη την εβδομάδα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποιώντας μία ιδιωτικού χαρακτήρος επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αυτό γιατί ο αρχηγός έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στο συνέδριο με θέμα “Enduring Partnerships” (=«Ενδυναμώνοντας συνεργασίες)» που διοργανώνεται από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμύνης της Ουάσινγκτον (“National Defense University”/NDU).

Στο πλαίσιο του σημαντικού αυτού συνεδρίου, το προαναφερθέν ανώτατο στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα τιμήσει τον Έλληνα αρχηγό, καθώς – ως απόφοιτός του της Τάξεως του 2009 και μάλιστα αρχηγός μεταξύ όλων των αποφοίτων της χρονιάς αυτής, αμερικανών και ξένων συμμαθητών από διάφορες χώρες – επελέγη σε αυτή την ύψιστη για τον Κλάδο του θεσμική θέση του αρχηγού ΓΕΣ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτων, ο αντιστράτηγος Στεφανής θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών και άλλους ανώτατους αξιωματικούς του Αμερικανικού Στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη του Έλληνος αρχηγού ΓΕΣ, καθώς είχε προηγηθεί τον Μάϊο του 2017 και άλλη μία επίσημη, όπου είχε συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του.