Τελικώς ήταν τόσο «έτοιμος» και «προετοιμασμένος» ο κρατικός μηχανισμός, όπως μας «διαβεβαιώνουν» όλες αυτές τις μέρες με κάθε τρόπο και μέσο η «αρμόδια» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση της καταστροφικής ρυπάνσεως που προκλήθηκε από πετρελαιοειδή στις ακτές της Σαλαμίνος και του Σαρωνικού μέχρι και το Λαγονήσι, που έχει φτάσει η ρύπανση σήμερα, ώστε κινητοποιήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος, όπως έκαναν και με το προσφυγικό ή κάθε άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κρατικός τομέας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ και μετά από σχετική εντολή του ΥΕΘΑ «…και μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες πολιτικές αρχές, προέβησαν άμεσα στην διάθεση προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού Κόλπου». 

Έτσι πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι διατέθηκαν αρχικώς από το ΠΝ 30 στελέχη στη Σαλαμίνα και άλλα 60 στελέχη στη Γλυφάδα, για συνδρομή στο έργο απορρύπανσης των ακτών, καθώς και δύο πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα, ένα στο Παλαιό Φάληρο και ένα στη Σαλαμίνα.

«Παράλληλα, διατηρείται ετοιμότητα για περαιτέρω συνδρομή και αναλόγως της εξέλιξης των εργασιών αντιμετώπισης της ρύπανσης των ακτών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. 

Συμφώνως με τις πληροφορίες μας, αυτή η «ετοιμότητα» αφορά το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς, που έχει διαταχθεί να ετοιμάσει….αντλίες για να «ρουφήξουν» γρηγορότερα τα επιπλέοντα πετρελαιοειδή από τις ακτές στις οποίες έχει φτάσει η ρύπανση και να διατεθούν μόλις τους ζητηθεί!