Σε κλοιό μεταλλωρύχων βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία για ακόμη μια φορά κατέβηκαν στην Αθήνα και έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Μεσογείων, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.



Ταξιδεύοντας όλο το βράδυ, περίπου 1.000 εργαζόμενοι «πολιορκούν»  το υπουργείο, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η Eldorado Gold στην κυβέρνηση ώστε να λάβει πλήρη αδειοδότηση, προειδοποιώντας με αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.



Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη λεωφόρο Μεσογείων υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για τον φόβο επεισοδίων, καθώς στην προηγούμενη κινητοποίησή τους οι μεταλλωρύχοι είχαν εισβάλει και έκαναν κατάληψη.

«Αν δεν δοθεί η άδεια, θα μείνουμε στον δρόμο» λένε οι εργαζόμενοι, που μετά το υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν σκοπό να κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η καναδική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει «λουκέτο» στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.