Ερωτηθείς για το ποια ενημέρωση έχουν οι αλιείς για το ατύχημα της Σαλαμίνας, μεταξύ άλλων ανέφερε «η ενημέρωση αυτή που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η απαγόρευση αλιείας στο συγκεκριμένο κομμάτι που είναι το ναυάγιο.

Ούτως ή άλλως είναι απαγορευμένη περιοχή. Κατά δεύτερον, έχουν κλείσει από τα λιμάνια όλα εδώ πέρα και απαγορεύεται η είσοδος-έξοδος σκαφών σε όλους του λιμένες της Γλυφάδας και δεν μπορούμε να βγούμε ούτε για δουλειά ούτε για τίποτα. Απαγόρευση άλλη γενική δεν μας έχει έρθει, δεν έχει έρθει κάτι επίσημο. Κανένας κρατικός φορέας δεν έχει βγει επίσημα να μας πει απαγορεύεται η αλιεία, απαγορεύεται αυτό, απαγορεύεται εκείνο, απαγορεύεται το άλλο.

Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος φόβος για τα αλιεύματα, βγαίνουν πολλοί επιστήμονες και λένε χωρίς απτά στοιχειά στα χέρια τους, χωρίς να έχουν τελειώσει οι μετρήσεις, «μην τρώτε, μην παίρνετε, μην ψωνίζεται» και έχει πληγεί ο κλάδος ανεπανόρθωτα, έχουμε υποστεί ολική καταστροφή!»

Επίσης, τόνισε πώς «κανένας αλιέας σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από Σαλαμίνα μέχρι και Ανάβυσσο, κανένας μα κανένας αλιέας δεν ψαρεύει εκεί πέρα που είναι πετρελαιοκηλίδες. Είμαστε σε πολύ μεγάλη απόσταση από αυτά τα πράγματα, για μίλια πολλά. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο καθένας καταναλωτής ότι κανένας μα κανένας αλιέας δεν παίζει τιμή του, την ακεραιότητα του και τα εργαλεία του για να πάει να ψαρέψει εκεί που είναι οι πετρελαιοκηλίδες.

Όλοι προσπαθούμε να έχουμε ασφάλεια. Και εμείς είμαστε από τους πρώτους που μπορούμε να εντοπίσουμε αν υπάρχει κάπου πετρελαιοκηλίδα με τα δίχτυα μας. Αν υπάρχει κάπου που δεν την έχουν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές βάζοντας τα εργαλεία εμείς θα το βρούμε κατευθείαν.


Αυτά τα αλιεύματα πετάγονται, δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ στον καταναλωτή κάτι που δεν είναι σίγουρο, παίζεται η ακεραιότητα μας!

Τέλος, ανέφερε «είμαστε 1.700 άτομα, 1.500 οικογένειες εδώ πέρα ήδη έχουμε βάλει κάποιο δικηγορικό γραφείο να τρέξει για εμάς γιατί θα κινηθούμε και εμείς κατά πάντως υπευθύνου …γιατί πρέπει να αποζημιωθούν και οι αλιείς.»