Επιστρέφει σήμερα από τις ΗΠΑ ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον (National Defense University/NDU), όπως σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει, διότι «ως διακεκριμένος απόφοιτός του (Τάξη 2009), ανεδείχθη στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ της Ελλάδας». Με τη βράβευση αυτή, ο αντιστράτηγος Στεφανής, ο οποίος ήταν τερμάτισε πρώτος (αρχηγός) μεταξύ του συνόλου των συμμαθητών του, Αμερικανών και ξένων, της συγκεκριμένη χρονιά που φοίτησε στο NDU λαμβάνει τη μόνιμη θέση του στην Αίθουσα Τιμών (Hall of Fame) του Πανεπιστημίου.

Από την τελετή αυτή το ΓΕΣ δημοσιοποίησε μια σειρά φωτογραφιών από τις οποίες δύο είναι χαρακτηριστικές – κατά την προσωπική μας άποψη – καθότι δείχνουν πολύ καλά τον χαρακτήρα του Έλληνος.

Πρόκειται για τη φωτογραφία του που θα κοσμεί πλέον μονίμως το Hall of Fame του Πανεπιστημίου, όπου ο αρχηγός εμφανίζεται με ….στολή παραλλαγής, την οποία άλλωστε φορά και καθημερινώς στο γραφείο του, θέλοντας έτσι να περάσει το μήνυμα στους νεότερους ότι θέση και υπηρεσία στο επιτελείο δεν σημαίνει και μη μάχιμη θέση. Η φωτογραφία αυτή του αρχηγού έρχεται σε εμφανή «αντίθεση» με φωτό άλλου διακεκριμένου αποφοίτου ο οποίος φορά την επίσημη στολή του.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στην τελετή παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον αρχηγό ΓΕΣ, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη στρατηγός Frederick Benjamin Hodges, ο Έλληνας Πρόξενος στην Ουάσινγκτον Δημήτριος Αγγελεσόπουλος, ο Ακόλουθος Αμύνης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον συνταγματάρχης Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ στην Αθήνα συνταγματάρχης Scott Miller, ο πρώην Διοικητής του ODC στην Αθήνα συνταγματάρχης T.J. Moffatt, 10 συμμαθητές της Τάξης NDU 2009 του αρχηγού από Γερμανία, Ισραήλ, Νέα Γουινέα, Η.Α.Ε., Ιορδανία, Νιγηρία, Πολωνία και ΗΠΑ, που ήλθαν από τις χώρες τους ειδικώς για να τιμήσουν τον συμμαθητή τους, καθώς και το σύνολο του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου και πλήθος κόσμου.

Γιατί είναι κάποιες «λεπτομέρειες» που πρέπει να επισημαίνονται!

Λ.Σ.Μ.