Σε ημερίδα για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των τεχνολογιών και των δυνατοτήτων των «Τηλεχειριζόμενων Εναέριων Συστημάτων» (RPAS) για αμυντικές εφαρμογές, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Intracom Defense Electronics (IDE).

Η ελληνική εταιρείας συμμετείχε, μετά από σχετική πρόσκληση του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης» (EDA), μαζί με άλλες δέκα από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες της Ευρώπης, που ήταν οι βασικές εταιρίες-ομιλητές.

Συμφώνως με την IDE «η παρουσίαση της εταιρείας εστιάστηκε στην μακροπρόθεσμη προοπτική των RPAS, σε νέους τύπους αποστολών και δυνατοτήτων όσον αφορά στο στρατιωτικό περιβάλλον, στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των παρόχων τεχνολογίας (βιομηχανία) και των τελικών χρηστών (Ένοπλες Δυνάμεις)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IDE συμμετέχει ενεργά σε προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτρονικών για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), έχοντας επιτυχώς αναπτύξει σε συνεργασία με ερευνητικούς και βιομηχανικούς φορείς της χώρας το «Ελληνικό Μη Επανδρωμένο Πολιτικό Αεροσκάφος» (“Hellenic Civil Unmanned Air Vehicle” /HCUAV) ήδη από το 2014.

Αποστολή του HCUAV είναι η παροχή υπηρεσιών στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και σε άλλες υπηρεσίες παροχής ασφαλείας της χώρας και εκτός αυτής και συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Ερεύνης και Τεχνολογίας και από μία κοινοπραξία ελληνικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και ερευνητικά ινστιτούτα.