Η πρόθεσή του να προσληφθούν, μετά από διαγωνισμό, 12 υπαξιωματικοί υγειονομικοί, διατυπώθηκε αρμοδίως από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την κάλυψη των άμεσων επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο που δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, θα προσληφθούν εννέα νοσηλευτές, ένας φυσιοθεραπευτής, ένας εργοθεραπευτής και ένας λογοθεραπευτής.

Η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 31/25-09-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου ΛΣ–ΕΛΑΚΤ (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: Ω70Ρ4653ΠΩ-6ΓΩ), από όπου μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις επί μέρους λεπτομέρειες όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Στην προκήρυξη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία. Η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών αρχίζει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει είτε ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο σχετικά άτομο) στη Σχολή Λιμενοφυλάκων, στο τέρμα των οδών Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιάς, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (από 08:00 έως 14:00).