Απότομο φρένο στο άνοιγμα της αγοράς ταξί πατάει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί σχέδιο νόμου με τις διατάξεις του οποίου μπαίνει ουσιαστικά τέλος στις ηλεκτρονικές εφαρμογές μίσθωσης ταξί και ξανακλείνει την αγορά.

Η απόφαση αυτή αποκλείει από την αγορά εταιρείες όπως η Beat (πρώην Taxibeat) και η Uber και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί ένα «δώρο» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θύμιος Λυμπερόπουλος προ ημερών συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ολοκλήρωσε την κατάρτιση του επίμαχου σχεδίου νόμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προθέσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως η Beat ζήτησε χθες τη στήριξη των πελατών της και μέχρι το απόγευμα περισσότερα από 15.000 άτομα δήλωσαν την υποστήριξή τους στην εταιρεία, «υπογράφοντας» διαδικτυακά στη σελίδα με το μήνυμα «αφήστε το Beat όπως το αγαπήσαμε».

Ολόκληρο το θέμα στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας.