Προσγειώθηκε το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες, ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρωθυπουργού κα Μπ. Μπαζιάνα. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρευρίσκονται και θα κάνουν δηλώσεις ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ο πρέσβης της Κίνας Τζόου Σιαολί, ο δήμαρχος Μαραθώνα Η. Ψινάκης, ο πρόεδρος του διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δ. Δημητρίου και εκπρόσωπος της Air China.

Η Air China από σήμερα θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο, μετ’ επιστροφής, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, τις δύο πρωτεύουσες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200, και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2:30 και θα φθάνουν στην Αθήνα στις 8:15. Οι πτήσεις από την Αθήνα θα αναχωρούν στις 14:15 και θα φθάνουν στο Πεκίνο στις 4:30 της επομένης.

Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Το 2017 σηματοδοτεί την 45η επέτειο διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Ελλάδας.