Πάνω από 2.000 καλεσμένοι παραβρέθηκαν σήμερα 1η Οκτωβρίου, στην γιορτή για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου για τις μηχανότρατες, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ξεκίνησε με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων παρουσία υπουργών, βουλευτών, τοπικών δημάρχων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησαν ψαρομαγειρέματα με εκλεκτούς ψαρομεζέδες και άφθονο κέφι με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορευτικού συγκροτήματος.

Ανάμεσα στους παρεβρησκόμενους και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης,Βαγγέλης Αποστόλου, ο πρώην υπουργός ναυτιλίας Θεόδωρος Δριτσας, η βουλευτής α Πειραιά Γεωργία Γενια και η βουλετης β Πειραιά Ευαγγέλια Καρακκωστα. 

 Ο διευθυντης της ιχθυοασκαλας Βασίλειος Κατσιώτης δήλωσε στo parapolitik.gr: 

«Θέλουμε ο κόσμος να επισκεφτεί την ιχθυόσκαλα για να αποκτήσει τη σωστή άποψη για ολη τη διαδικασία τόσο της αλιευσης οσο και της εμποριας των ψαριων θελοπυμε να δει πως εμφανίζονται εδώ τα αλιεύματα για να μπορέσουν να έχουν μια εικόνα και να πείσουν με τη σειρά τους και τον συνομιλητή τους. Για αυτό το λόγο κάνουμε και τη γιορτή ψαριού την Κυριακή, αυτή την εκδήλωση σημερα Κυριακη 1η Οκτώβρη οπού ξεκινάει και η πενθήμερη παύση της αλιείας από τις ανεμότρατες. Σήμερα λοιπόν ανοίγουμε τις πύλες μα για τον κόσμο με τους ψαράδες να διαθέτουν και διάφορα αλιεύματα στο κοινό όπως γαύρο σαρδέλα καλαμάρια γαρίδες κρασί μουσική όλα δωρεάν για τον κόσμο καθώς επίσης και οι ιχθυοτροφικές επιχειρήσεις θα δώσουν ψάρια τα οποία θα είναι για τα παιδιά φιλεταρισμένα, ενώ οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ιχθυοτροφικά ψάρια όπως είναι και η τσιπούρα και το λαβράκι και ο κρανιός το μυλοκόπι δηλαδή.Εθχαριστούμε όλους όσους συμμετεχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτη της αλιειας, σε αυτή την μεγαλη γιορτη της ιχθυοσκαλας που προμηθευει με ψαρια τόσο την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.»