Την Τετάρτη το πρωί, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί η αναλυτική παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Παρόντες θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Το κρησφύγετο των απαγωγέων

Εν τω μεταξύ στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνεχώς νέες πληροφορίες για την υπόθεση και το προφίλ των δραστών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία και την κατάθεση του θύματος, που δημοσιεύουν τα τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα ώσπου να καταλήξουν σε αυτό στην βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, όπου πραγματοποιήθηκε κι η αστυνομική επιχείρηση. Το κρησφύγετο σαρώθηκε εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς της σήμανσης.

Λεμπιδάκης: «Με είχαν δεμένο συνεχώς, σαν σκυλί»

Οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία δεμένο με αλυσίδα από το πόδι ή το χέρι και υπό 24ωρη επιτήρηση. Το θύμα δεν έχει δει τα πρόσωπα των απαγωγέων του, καθώς μπροστά του φορούσαν πάντα κουκούλες ή χρησιμοποιούσαν ένα παραβάν, ωστόσο μπορεί, όπως κατέθεσε, να αναγνωρίσει τις φωνές τους. Είπε πως δεν άσκησαν σωματική βία πάνω του αλλά τον απειλούσαν πως δεν θα έχει καλό τέλος. Μετά την κατάθεσή του, στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο απαχθείς επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έφυγε από την Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο όπου είχε μεταφερθεί μετά την απελευθέρωσή του, έδωσε κατάθεση και εξετάστηκε από ψυχολόγο, και πήγε στο σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Το προφίλ των δραστών

Σε ότι αφορά τους απαγωγείς, ήδη ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε τουλάχιστον 17, εκ των οποίων οι επτά θεωρείται ότι συγκροτούν τον στενό πυρήνα των απαγωγέων. Η πληροφορία ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και πρώην εργαζόμενοι του επιχειρηματία, δεν φαίνεται, από τις ως τώρα πληροφορίες, να επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ένας συλληφθείς, ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικων στη Κρήτη, έχει συγγενική σχέση με υπάλληλο του Λεμπιδάκη.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής και ακόμη ένα άτομο. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές για ποινικά αδικήματα. Ο ιδιοκτήτης της εγκαταλειμμένης μάντρας που ήταν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν εκείνος που σύμφωνα με τις πληροφορίες, λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος της συμμορίας, ενώ η ανήλικη κόρη τουπου συνελήφθη επίσης - φέρεται να αγόραζε τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη. Συνελήφθη επίσης ένας μεσίτης του Ρεθύμνου, που τα τοπικά ΜΜΕ σημειώνουν πως πρόκειται για ενεργό μέλος κινήματος κατά των πλειστηριασμών κι ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας.