Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο επιχειρηματίας, που απελευθερώθηκε από την ομηρία του μετά από 186 μαρτυρικές ημέρες χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι είχε εντοπιστεί από τις Αρχές εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Η επιτυχημένη έφοδος των αστυνομικών στο κρησφύγετο των απαγωγέων άνοιξε για τον ίδιο την πόρτα της ελευθερίας, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό του, αλλά και στην αγωνία της οικογένειάς του.

Η χθεσινή όμως επιχείρηση της αστυνομίας δεν ήταν η πρώτη.

Είχε προηγηθεί και μια ακόμη στις αρχές Αυγούστου, σε κτηνοτροφική μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές είχαν εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις των απαγωγέων -μετά τον τυχαίο έλεγχο στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τέσσερις από αυτούς και δευτερόλεπτα πριν είχαν φροντίσει να πετάξουν τα κινητά τους- εστιάζοντας την προσοχή τους στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν έμπειροι αξιωματικοί, η έφοδος έγινε μεν αλλά ήδη είχε μεταφερθεί ο Λεμπιδάκης.

Οι αστυνομικοί τότε προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες δήλωσαν στους ιδιοκτήτες ότι έκαναν έλεγχο για άλλη υπόθεση. Τότε ήταν που ο επιχειρηματίας είχε μεταφερθεί άρον-άρον στη μάντρα αυτοκινήτων. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο χρόνος κυλούσε εις βάρος των απαγωγέων, καθώς από τότε άρχισαν τριβές στις σχέσεις τους και διαφωνίες για την εξέλιξη της απαγωγής.