Εντύπωση προκάλεσε η εμπλοκή μιας 16χρονης στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η σύλληψη της νεαρής κοπέλας, μαζί με τον πατέρα της, ο οποίος φέρεται να είναι ο ίδιος που την ενέπλεξε στην υπόθεση, αφού και εκείνος συνελήφθη ως εμπλεκόμενος, έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της ανήλικης μαθήτριας, που είναι φιλόλογος, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του συζύγου της, επειδή παρέσυρε την ανήλικη κόρη τους σε παραβατικές πράξεις. 

«Υπεύθυνη… επικοινωνίας»

Η 16χρονη μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που αγόραζε κάρτες sim, «πακιστανικά» κινητά (σ.σ. καρτοκινητά δηλωμένα σε ονόματα αλλοδαπών), διαχειρίζονταν e-mail και κατέγραφε τα βίντεο που έστελναν στους συγγενείς του Λεμπιδάκη.

Η συμμετοχή της ερευνάται ακόμη, ωστόσο η σύλληψή της είναι γεγονός, με τον πατέρα της να εμφανίζεται ότι είναι ο ίδιος που την παρέσυρε στην υπόθεση. Αστυνομικές πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με τη 16χρονη να πηγαίνει σε πρακτορείο του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για να παραδώσει επιστολή με προορισμό το ΚΤΕΛ Ηρακλείου και στη συνέχεια την οικογένεια του απαχθέντος (η επιστολή πληροφορούσε ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι καλά στην υγεία του).  

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «www.ekriti.gr», ο άνδρας περνούσε με τη μηχανή του από το σχολείο και έπαιρνε την κόρη του και την έστελνε να εκτελέσει τις εντολές του. 

Για το συγκεκριμένο θέμα, η μητέρα της ανήλικης μαθήτριας, που είναι καθηγήτρια φιλόλογος, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του συζύγου της, επειδή παρέσυρε την ανήλικη κόρη τους σε παραβατικές πράξεις.