Ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου η εγγραφή για τον 30ό Πανελλήνιο (Μαθητικό) Διαγωνισμό Πληροφορικής, ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ).

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί το εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής, που διεξάγεται κάθε χρονιά υπό την αιγίδα της UNESCO.
Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία των Σχολών και Τμημάτων Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα τις γνώσεις για τους αλγόριθμους, τον προγραμματισμό και την πληροφορική. Η συμμετοχή των μαθητών τους δίνει την ευκαιρία να διακριθούν σε βαλκανικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της κατοπινής συμμετοχής τους στις Βαλκανιάδες και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ΕΠΥ www.epy.gr ή του διαγωνισμού www.pdp.gr.