Με χθεσινή απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου, οριστικοποιήθηκε ότι για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο, τα πανεπιστημιακά τμήματα θα στερηθούν τα συγγράμματα  διακοσίων περίπου εκδοτικών οίκων, με εξειδίκευση στις ιατρικές, νομικές, τεχνολογικές και άλλες επιστήμες.

Στη συνεδρίαση, ο ΣΕΕΒΙ αποφάσισε την αναστολή των συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2017-2018, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποπληρώσει κανένα τιμολόγιο από το εαρινό εξάμηνο του 2015-2016 και μετά.

Οι εκκλήσεις του Συλλόγου υπήρξαν απανωτές και έφτασαν μέχρι προσωπική επιστολή που απέστειλαν τα όργανα των εκδοτών στον πρωθυπουργό τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς όμως να καταφέρουν να εισπράξουν τα χρωστούμενα.

Το μέλλον της διανομής συγγραμμάτων παραμένει προς το παρόν αβέβαιο. Αυτό που μπορεί να θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος μέχρι να πιάσουν το ζήτημα οι πρώτες φωνές που θα προκρίνουν τα ψηφιακά συγγράμματα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την περαιτέρω υπονόμευση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.