Ξετυλίγεται το κουβάρι για την απαγωγή Λεμπιδάκη καθώς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cretalive, οι πέντε από τους κατηγορούμενους που έχουν παραδεχτεί την εμπλοκή τους αλληλοκαρφώνονται ανοιχτά, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνουν τις εις βάρος τους κατηγορίες. Μάλιστα, ένας εκ των πέντε αυτών κατηγορούμενων «καρφώνει» και δύο άλλους, που επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι δράστες της απαγωγής τον περασμένο Μάρτιο γνώριζαν απόλυτα πως ο Λεμπιδάκης θα έκανε ένα πολυήμερο ταξίδι στη Γερμανία. Και μάλιστα ίσως στο ταξίδι να ήταν με τη σύζυγό του. Μάλιστα, προκύπτει από τις έρευνες πως τη ημέρα επιστροφής του κ. Λεμπιδάκη από τη Γερμανία στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υπήρχε άνθρωπος των απαγωγέων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μάλιστα, ήταν έτοιμος μαζί με ομάδα αγνώστων ατόμων να αρπάξουν από εκεί τον Κρητικό επιχειρηματία, καθώς πίστευαν πως θα έμενε ένα 24ωρο στην Αθήνα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, υπήρξε μία πρώτη ομάδα απαγωγέων από την οποία αποχώρησαν κάποια άτομα όταν αντιλήφθηκαν ότι τα ποσά που ζητούσαν δεν υπήρχαν και δεν ήθελαν να ρισκάρουν με την παραμονή τους στην ιστορία αυτή, αφού χρονοτριβούσε και αυτοί είναι πρόσωπα με βαρύ ποινικό παρελθόν στην περιοχή.
Οι υπόλοιποι που παρέμειναν, όπως ο ιδιοκτήτης του στριπτιτζάδικου και ο φρουρός του Λεμπιδάκη από τη Θεσσαλονίκη, που είναι Έλληνας αλλά έχει γεννηθεί στα Σκόπια, όπως και κάποια άλλα μέλη εκ των συλληφθέντων, προχώρησαν τότε στη στρατολόγηση της δεύτερης ομάδας. Σε αυτή εντάχθηκε ο μεσίτης με τα οικονομικά προβλήματα που έβαλε τη 16χρονη κόρη του να αγοράσει κάρτες για τα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν και να στείλει μέσω ΚΤΕΛ μία από τις επιστολές προς την οικογένεια του Λεμπιδάκη, με αποτέλεσμα να καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα των ΚΤΕΛ.