Τέσσερις άνδρες που φορούσαν κουκούλες ήταν οι άνθρωποι που έστησαν το μπλόκο, εγκλώβισαν τον επιχειρηματία και τον άρπαξαν. Οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αλλά και οι εκτιμήσεις των αξιωματικών μιλούν για ενδεχομένως ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, «κομάντος», όπως τους χαρακτηρίζουν, οι οποίοι εκτελώντας άψογα το σχέδιό τους κατάφεραν να μην αφήσουν ίχνη, αλλά και να παραδώσουν τον επιχειρηματία στην ομάδα των απαγωγέων, που προφανώς εκτελούσε το σχέδιο της «κράτησής» του.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι τέσσερις άνδρες να έδρασαν ξεχωριστά από τις υπόλοιπες δύο ομάδες των απαγωγέων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι τέσσερις «κομάντος» που άρπαξαν και παρέδωσαν τον επιχειρηματία έφεραν βαρύ οπλισμό, ο οποίος ωστόσο δεν βρέθηκε σε κανένα από τα σημεία έρευνας μέχρι στιγμής. Για βαρύ οπλισμό και μάλιστα για ένα όπλο καλάσνικοφ μίλησε και ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του, το οποίο επίσης δεν βρέθηκε.

Οι εκτιμήσεις αυτές οδηγούν τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην υπόθεση ότι ίσως να πρόκειται για ξεχωριστή ομάδα που εκτέλεσε την αρπαγή του επιχειρηματία και εκεί ολοκληρώθηκε ενδεχομένως η συνδρομή της. Άλλες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται στην υπόθεση απαγωγής του Λεμπιδάκη να εμπλέκονται και ηχηρά ονόματα του υποκόσμου με εμπειρία στις απαγωγές.