Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία τους και τις τραγικές εικόνες να κοιμούνται στο λιμάνι της Σαντορίνης, κάποιοι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στο νησί, αναγκάστηκαν να… παραιτηθούν, επειδή δεν κατάφεραν να βρουν στέγη! Φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μην δίνει λύση στο θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κυρίως στα νησιά Σαντορίνη και Κρήτη, που αποτελούν και ακριβούς τουριστικούς προορισμούς.

Το αποτέλεσμα είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται να υπηρετήσουν στα σχολεία των συγκεκριμένων νησιών να μην μπορούν να βρουν στέγη, που να μπορούν ωστόσο να ανταποκριθούν και οικονομικά στο ενοίκιο και έτσι, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα ότι το πρόβλημα με τη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη αλλά και την Κρήτη κορυφώνεται, με αποτέλεσμα πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές ακόμη και σήμερα να μην έχουν βρει στέγη, αλλά να φιλοξενούνται σε συναδέλφους τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τέσσερις εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο να παραιτηθούν και να εγκαταλείψουν τα καθήκοντα και τον διορισμό τους. Για τον λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έκανε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας επιδότηση ενοικίου για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να μετακινηθούν ανά τη χώρα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα κάνει και προς το υπουργείο Παιδείας.