Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κράτησης, τις διαπραγματεύσεις αλλά και τα ασύλληπτα μέλης της συμμορίας που εκτέλεσε την απαγωγή Λεμπιδάκη έρχονται στο φως από τη δικογραφία αλλά και τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Μέχρι τώρα οι φερόμενοι ως δράστες που έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας αλληλοκαρφώνονται αλλά δεν αποκαλύπτουν τους συνεργούς τους που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Η διαπραγμάτευση μέσω αγγελίας

Σε διαπραγμάτευση λύτρων με αγγελία πώλησης επαγγελματικού χώρου είχαν προχωρήσει οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης.

Υπέδειξαν και το εξής περιεχόμενο: «Πωλείται στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου μεγάλος επαγγελματικός-βιοτεχνικός χώρος 3000 τμ κτισμένος σε 10.000 τμ οικοπεδική έκταση. Κατάλληλος για πολλές χρήσεις. Τιμή πώλησης ανάλογη με τη μοναδικότητά του. Τηλέφωνα επικοινωνίας 69………………. 69…….………. 69…….……….». Οι δράστες δήλωσαν στην οικογένεια ότι αν δεν προβεί στην ανάρτηση της αγγελίας, αυτό θα σήμαινε ότι δεν επιθυμούν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, υπονοώντας τον θάνατο του απαχθέντος.

Η οικογένεια δημοσίευσε την αγγελία ωστόσο παραλλάσσοντας τις αριθμητικές τιμές που αντιστοιχούσαν στο εμβαδόν του κτίσματος και της οικοπεδικής έκτασης που δήθεν πωλούνταν, καθόσον διαπιστώθηκε ότι το γινόμενο αντιστοιχούσε σε 30.000.000, γεγονός που θα υποδήλωνε στους δράστες ότι η οικογένεια είχε όντως συγκεντρώσει το συγκεκριμένο ποσό και θα τους το παρέδιδε. Αντ' αυτού, η οικογένεια χρησιμοποίησε αριθμητικές τιμές των οποίων το γινόμενο αντιστοιχούσε σε 9.300.000 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μέσα από το υλικό της δικογραφίας διαπιστώνεται επίσης η φυγή «4 απογοητευμένων-διαφωνούντων» δραστών, που βαρέθηκαν ή φοβήθηκαν από το μεγάλο χρονικό διάστημα της κράτησης και την εμμονή συνεργών τους να απαιτούν υπέρογκα λύτρα.

Ανθρωποκυνηγητό

Οκτώ νέα πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν συμμετοχή και σύνδεση με την απαγωγή Λεμπιδάκη προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων.

Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» είναι τέσσερα άτομα που προκύπτουν από τα λεγόμενα των συλληφθέντων στις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί, όμως εκτιμάται ότι έχουν σημαντικό έως ηγετικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.