Στα ασύλληπτα μέλη του πρώτου πυρήνα των απαγωγέων εστιάζει την έρευνά της η ΕΛΑΣ στην υπόθεση Λεμπιδάκη. Ο κλοιός γύρω από την ηγετική ομάδα των απαγωγέων στενεύει, καθώς οι συλληφθέντες μέσω των καταθέσεών τους φαίνεται όχι μόνο να «αλληλοκαρφώνονται», αλλά με τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ανοίγουν τον δρόμο για νέες έρευνες σχετικά με τη δράση της πρώτης ομάδας των απαγωγέων. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί, οι συλληφθέντες δεν έχουν ποινικό προφίλ και ίσως και τις ικανότητες οργάνωσης και εκτέλεσης ενός σχεδίου απαγωγής που κράτησε 6 μήνες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να μην πήραν μέρος από την αρχή στο σχέδιο απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.  

Ανατριχιαστικά μηνύματα

Την ώρα που πολλοί από τους εφτά συλληφθέντες κατέθεταν στις Αρχές ότι δεν είχαν σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της απαγωγής κι ότι εκ των υστέρων κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν με τον ρόλο π.χ. του φρουρού, χωρίς να γνωρίζουν για τι υπόθεση πρόκειται, στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία μαρτυρούν άλλες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, ένας από τους συλληφθέντες που κατέθεσε στις Αρχές ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους κι ότι όλοι τους φορούσαν κουκούλες, πληροφορίες όμως της αστυνομίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ντοκουμέντα για μυστική συνάντηση των «7» κατηγορουμένων, χωρίς τα κινητά τους τηλέφωνα, σε περιοχή της Κρήτης.

Παράλληλα, ενώ οι συλληφθέντες δηλώνουν ότι ήταν φιλικοί με τον απαχθέντα και μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τον «συμπονούν», την ίδια ώρα τα μηνύματα που έστελναν στην οικογένειά του προκαλούν ανατριχίλα. Ενημέρωναν τους συγγενείς του Λεμπιδάκη πως ο επιχειρηματίας είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και πως εάν δεν δώσουν τα χρήματα που ζητάνε θα επιστρέψει στο σπίτι του νεκρός. Μάλιστα, σε ένα από τελευταία τους μηνύματα προς την οικογένεια που απεγνωσμένα ζητούσε ένα σημάδι ζωής οι απαγωγείς απάντησαν: «Θέλετε σημάδι ζωής; Θα σας στείλουμε ένα μέλος του σώματός του».