Τμήμα από το ταβάνι στο Δημοτικό Ωδείο πέφτει στο έδαφος μπροστά στους εργάτες. 

Οι εργασίες αποκατάστασης της αίθουσας στο Δημοτικό Ωδείο στην Πάτρα έχουν ήδη ξεκινήσει. Το συνεργείο που έχει αναλάβει το ξήλωμα και την αποκατάσταση της οροφής -που κατέρρευσε μόνη της πριν από περίπου δύο εβδομάδες- εργάζεται με συντελεστή δυσκολίας καθώς η εσωτερική οροφή του Δημοτικού Ωδείου έχει σαπίσει στο σύνολό της και καταρρέει με το παραμικρό άγγιγμα.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται εργάτης να κρατάει τμήμα της οροφής με το σώμα του και στη συνέχεια να απομακρύνεται από το σημείο. Οι επισκευές στο κτίριο αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, ίσως και μήνες, μέχρι να διασφαλιστεί ότι μπορεί να επιτραπεί στους ανθρώπους του ωδείου να επιστρέψουν στα μαθήματά τους στον χώρο.

Όλα ξεκίνησαν στις 27 του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν έπεσε τμήμα από το ταβάνι στο Δημοτικό Ωδείο. Οι πληροφορίες λένε ότι μετά από λίγη ώρα εκεί, στο σημείο όπου βρίσκεται και το πανάκριβο πιάνο, είχαν ραντεβού παιδιά για πρόβα. Ήταν Κυριακή μεσημέρι όταν το ταβάνι της μεγάλης διπλής αίθουσας κατέρρευσε με βρόντο σαν να ήταν χάρτινο.

Το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ ακολούθησε αυτοψία από μέλη του στην αίθουσα που κατέρρευσε και στην οποία, όπως φέρεται να είπε ο διευθυντής του ωδείου, επρόκειτο να μπουν παιδιά για να κάνουν πρόβα. Το κτίριο αποφασίστηκε να σφραγιστεί μέχρι να αποφανθούν οι μηχανικοί του δήμου για τη δυνατότητά του να φιλοξενεί μαθητές.

Πηγή: thebest.gr