Η απαγωγή του Μιχάλη Λεµπιδάκη αποκαλύφθηκε γιατί η 16χρονη συνεργός των δραστών τηλεφώνησε στη… µαµά της µε ένα από τα κινητά που έστελναν SMS στην οικογένεια του οµήρου και υποτίθεται ότι ήταν µίας χρήσης, προκαλώντας γέλια στους αξιωµατικούς της ΕΛ.ΑΣ. που δεν περίµεναν ένα τέτοιο… θεόσταλτο δώρο και οδηγώντας στην απελευθέρωση του οµήρου.

Παράλληλα εξέφραζαν απορίες για τον τρόπο που ο δεύτερος «πυρήνας» των απαγωγέων έκανε τόσες απανωτές, «ερασιτεχνικές» γκάφες τις οποίες είχαν αποφύγει οι «επαγγελµατίες» απαγωγείς που είχαν αρπάξει στις 31 Μαρτίου τον 54χρονο επιχειρηµατία. Ακόµη οι απαγωγείς… πλήρωσαν ένα µεγάλο λάθος, να κρατήσουν κάρτα SIM κινητού µε το οποίο επικοινωνούσαν µε την οικογένεια Λεµπιδάκη, µε αποτέλεσµα -από µία τροµερή σύµπτωση- να τους εντοπίσει καθ’ οδόν το «βαλιτσάκι» των υποκλοπών της ΕΛ.ΑΣ.! Και ύστερα να γίνει τάχα συµπτωµατικό µπλόκο της Τροχαίας, µε τους ίδιους να πετάνε προηγουµένως τα κινητά τους. Κάτι ασφαλώς που επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνοµικών…

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που κυκλοφορούν παρουσιάζουν τον κύκλο των λαθών των απαγωγέων που έχουν σηµειωθεί στην Ελλάδα και εκµεταλλεύεται η ΕΛ.ΑΣ.