Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
wrhanqv2ygnft947yfj3
Ελλάδα

Επεισόδια έξω από το Βελλίδειο πριν την ομιλία Τσίπρα [Βίντεο]

Η μία πορεία, περίπου 100 ατόμων που πρόκεινται κυρίως στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ξεκίνησε από την Καμάρα,

Συλλαλητήριο ενάντια στο συνέδριο "Thessaloniki Summit 2017", οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται απόψε, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ και άλλων συλλογικοτήτων.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση από το "Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο", την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφωνούσε την ομιλία του στο 2ο "Thessaloniki Summit" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαδηλωτές - σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στα 100 άτομα - συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των τραπεζών, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ΕΕ, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το συνεδριακό κέντρο και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, χωρίς να κάνουν χρήση χημικών. Τελικά η πορεία, μέσω της οδού Αγγελάκη κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου "πολιτικούς και οικονομικούς ενόχους της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ελληνικού λαού" και "dealers του δημόσιου πλούτου της προδομένης μας χώρας", ενώ στρέφεται προσωπικά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη.

"Η ανάπτυξη της χώρας, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να έρθει μέσα από τις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, όπως ήδη αποδεικνύεται εδώ και επτάμισι χρόνια που εφαρμόζονται", αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται ένα ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας