Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας των απολογιών τους, οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και βγήκαν από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από σχεδόν είκοσι ώρες απολογιών.
Το κοινό σημείο στις απολογίες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κρητικά ΜΜΕ, είναι πως υποστηρίζουν ότι... μπλέχτηκαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη και δεν ήταν οι ίδιοι ανάμεσα στους «εγκέφαλους» που την σχεδίασαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δικηγόρος του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά, κ. Περάκης, είπε, εξερχόμενος το απόγευμα του Σαββάτου, για λίγο, του δικαστικού μεγάρου: «Αυτοί που απολογούνται τώρα είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης».
Ο ιδιοκτήτης της μάντρας υποστήριξε ότι συμμετείχε στο τελικό στάδιο κατά το οποίο υποχρεώθηκε καθώς απειλήθηκε η ζωή του, να κρατήσει στον χώρο της μάντρας του τον απαχθέντα. Ο τελευταίος φρουρός του Λεμπιδάκη υποστήριξε ότι συμμετείχε από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο 22χρονος κτηνοτρόφος κράτησε την ίδια στάση στην απολογία του, ισχυριζόμενος οτι δεν έχει καμία ανάμειξη με την απαγωγή του επιχειρηματία. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι βαρύντονται με κατηγορίες για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμό.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων προκύπτουν 8 νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο.