Για ματαιώσεις πλειστηριασμών σε ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές, όπως το Παλαιό Ψυχικό, από «συλλογικότητες» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών-Πειραιά, και ο αναβρασμός δεν έχει τέλος.

O πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κέρκυρας Κωνσταντίνος Γιαννακούρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε όλοι οι συμβολαιογράφοι το ίδιο. Οι Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, ο δικός μας, απέχουμε συνολικά από τους πλειστηριασμούς». Ενώ παράλληλα σημείωσε πως η νομολογία πλέον τίθεται υπέρ των τραπεζών με ταχείς ρυθμούς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς Γιώργος Ρούσκας, μιλώντας και αυτός στα Παραπολιτικά 90,1, είπε, αφήνοντας αιχμές πως «όταν στα Ειρηνοδικεία γίνονται πλειστηριασμοί εκατομμυρίων, ο καθένας μπορεί να κάνει και δεύτερες σκέψεις» και ταυτόχρονα διερωτήθηκε «τι σχέση μπορεί να έχει ο πλειστηριασμός μιας πτηνοτροφικής επιχείρησης στα Μέγαρα, αξίας 1,5 εκατ., και γιατί έγινε επίθεση σε γραφείο συναδέλφου του στην Αθήνα».

Ο κ. Ρούσκας άφησε υπόνοιες για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, λέγοντας πως «είναι νωπές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για το κίνημα αυτό, καθώς στην πρόσφατη απαγωγή Λεμπιδάκη εμπλέκονται μέλη του».

Άμεση ήταν η αντίδραση στα λεγόμενα του κύριου Ρούσκα από τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω», ο οποίος είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM «Γνωρίζουμε τους πλειστηριασμούς που θα γίνουν…» και επιτέθηκε στον κ. Ρούσκα λέγοντας πως είναι λαγός των τραπεζών.

Παράλληλα, σημείωσε πως την περασμένη Τετάρτη στην Αττική ήταν να γίνουν 67 πλειστηριασμοί μεταξύ των οποίων 14 αφορούσαν την πρώτη κατοικία. Ακόμα, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος τάχθηκε υπέρ της οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας και τόνισε πως όσοι συμβολαιογράφοι αναλάβουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα γραφεία τους θα γίνουν τόποι διαδήλωσης.