Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν αυτή την ώρα σωματεία διεμφυλικων ατόμων και εκπρόσωποι της gay κοινότητας ζητώντας να περάσει ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Περισσότερα απο 100 άτομα με σημαίες και πλακατ λένε STOP στο bullying ενάντια στη διαφορετικότητα και καταθέτουν τη δική τους άποψη για το ζήτημα της ηλικίας των 15 ετών.

«Ενα παιδί όταν γεννιέται ξεκάθαρα δίνει το στίγμα του απο πολύ νωρίς οχι απο τα 15. Το στίγμα του ενα παιδί θα το δώσει απο τα 2-3 χρόνια του. Και είναι πολύ δυνατά αυτά τα σημεία που δείχνουμε όποτε δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα απο τον κάθε γονιό», λέει η Αντιγόνη η οποία είναι διεμφυλικη και ευελπιστεί να περάσει το νομοσχέδιο προκειμένου να σταματήσει η ρατσιστική βια που έχει υποστεί η ίδια και το περιβάλλον της εξαιτίας της επιλογής του φύλου της.

 

Την ίδια ώρα στην απέναντι πλευρά της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιούν αντισυγκεντρωση η Ελένη Λουκά - η οποία προσήχθη απο τις αστυνομικές δυνάμεις - ο πάτερ Κλεομένης καθώς και μέλη χριστιανικών οργανώσεων που αντιδρούν στην επιλογή ταυτότητας φύλου.