Αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ακόμη και ηλικίας 15 ετών με ευκολία να αλλάξου φύλο.

Στο Αγιο Όρος επικρατεί αναβρασμός. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα με ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας εκφράστηκε η αντίθεση των Αγιορειτών στο νομοσχέδιο που πλέον σήμερα με 147 ψήφους έγινε νόμος του κράτους.

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ επικοινώνησε με τον π.Φίλιππο από το κελλί της αδελφότητας των Θωμάδων στη Μικρά Αγία Αννα που εμφανώς στεναχωρημένος από την ψηφοφορία στη Βουλή κατέθεσε τον προβληματισμό του

«Είναι ένας στοιχείο παρακμής για την πατρίδα μας η ψήφιση του νόμου αυτού» είπε αρχικά και συνέχισε: «Δηλαδή, θα μπορεί να αποφασίζει ένα παιδί 15 ετών για το τι θα είναι; Οπως λέει ο νόμος αυτό θα είναι εφικτό χωρίς χειρουργείο. Δηλαδή το ένα εξάμηνο θα δηλώνει αγόρι και το άλλο κορίτσι».

Στο σημείο αυτό θέτει και μια παράμετρο που αφορά τον Αθωνα: «Θα είναι πρόβλημα και για το Αγιο Ορος. Ενας επισκέπτης θα είναι αγόρι και θα μπορεί να μπαίνει και μετά από λίγο καιρό θα γίνεται κορίτσι και θα λέει πως έχει πάει στο Αγιον Ορος. Τι θα κάνουν οι μοναχοί; Θα ερευνούν τον καθένα για το τι φύλο είναι;».

Ο π.Φίλιππος τονίζει πως οι γονείς μπορούν και πρέπει να προστατεύσουν τα παιδιά τους ενώ αναφέρει πως η πατρίδα μας δεν πρέπει να αφεθεί να γίνει Βέλγιο ή Ολλανδία: «Αν κάποια αγόρια έχουν περισσότερο θυμό οι γονείς πρέπει να τα προστατεύσουν και να τα οδηγήσουν σωστά. Αν πάλι κάποια άλλα γεννήθηκαν πιο ευαίσθητα πρέπει πάλι οι γονείς να τα προστατεύσουν και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τα χαρίσματα που έχουν. Ολα τα παιδιά γεννιούνται με χαρίσματα. Αν ένα παιδί έχει κάποιο πρόβλημα εκ φύσεως, η ιατρική που έχει αναπτυχθεί. μπορεί να διορθώσει ό,τι χρειάζεται.

Διαβάστε εδώ: Κραυγή αγωνίας από το Αγιο Ορος για αλλαγή φύλου και Θρησκευτικά
Η Ελλάδα με την ελληνική και την Ορθόδοξη παράδοση είναι θαυμαστή σε όλο τον κόσμο και με αυτά πρέπει να παραμείνουμε. Θα φτάσουμε να γίνουμε Ολλανδία και Βέλγοι που έχουν κόμμα ομοφυλοφίλων; Με την ψήφιση του νόμου αυτού θα γίνουμε περίγελος του κόσμου. Προδίδουμε τον εαυτό μας ως Ελληνες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συλλαλητήρια καυχόμενοι για την ομοφυλοφιλία, την οποία ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και η Εκκλησία μας να θωρούν τη χειρότερη διαστροφή του κόσμου».

Τέλος, στέλνει κι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα. «Αν θέλουμε να εξευτελιστούμε παγκοσμίως να συνεχίσουμε έτσι. Η Κυβέρνηση έχει επιβάλει τόσους φορολογικούς νόμους, και τώρα φέρνει νόμους που εξευτελίζουν κι άλλο την Ελλάδα. Ας φέρουν νόμους και από τους ζουλού. Ας σκεφτούμε τι κάνουμε, να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε και στο τέλος να τους διώξουμε αυτούς που φέρνουν τέτοιους νόμους και να φέρουμε αυτούς που θα σέβονται την Ελλάδα και την Πίστη».

Πηγή:www.vimaorthodoxias.gr