Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 126 ετών λειτουργίας, προσφοράς και αγάπης του Γηροκομείου Πειραιά.

Η επέτειος αυτή εορτάστηκε με συναυλία της λυρικής καλλιτέχνιδος κυρίας Όλγας Βενέτη και της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καθώς και με την προβολή αφιερωματικού βίντεο για την ιστορία του ιδρύματος.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αμέσως μετά την προβολή σχετικού βίντεο-αφιερώματος των 126 ετών, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε σε όσους διακόνησαν αυτά τα 126 χρόνια τον χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς καταθέτοντας την αγάπη, τη φροντίδα και την ομορφιά της ψυχής τους, ενάντια στον ατομικισμό και τον εγωισμό. Σε όσους «ως πρόταγμα της ζωής τους ύψωσαν το ανθρώπινο πρόσωπο και διακόνησαν φιλάνθρωπα, ταπεινά αλλά τόσο δυναμικά τον άνθρωπο στην τόση του ανάγκη».

Ιδιαίτερη αναφορά και ξεχωριστή τιμή απέδωσε στην κ. Ελισσάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού, επίτιμο μέλος της Εφορείας του Ιδρύματος και μεγάλη δωρήτρια, η οποία συνεχίζει το έργο προσφοράς που ξεκίνησε πριν χρόνια με τον μακαριστό σύζυγό της.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:


«Σεβασμιώτατε, κυρίες και κύριοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, καλησπέρα.


Όπως έχω ξαναπεί, το Γηροκομείο Πειραιά κοσμεί και τιμά την πόλη με τη λειτουργία του, με τους ανθρώπους που το υποστηρίζουν, με τις δωρεές τους, με τον μητροπολίτη φυσικά και όλο το συμβούλιο του Γηροκομείου, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Νομίζω ανταποδίδει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αυτά που θα έπρεπε να έχει ανταποδώσει και το κράτος και η πολιτεία κι εμείς. Είναι ένας οδηγός για μας το πώς λειτουργεί το Γηροκομείο Πειραιά σε ένα άριστο περιβάλλον, με εξαιρετικό προσωπικό, με τους εργαζόμενους, με τους εθελοντές. Επαναλαμβάνω ότι ως κράτος δεν έχουμε καταφέρει να ανταποδώσουμε στην τρίτη ηλικία αυτά που προσέφερε τις περασμένες δεκαετίες για να φτάσει τη χώρα πιο ψηλά. Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι παρεμβάσεις, εδώ στον Πειραιά, της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς με τον μητροπολίτη μας και αυτών των ανθρώπων που μας κάνουν υπερήφανους και αισθανόμαστε καλύτεροι.

Από την άλλη, κι εμείς για την τρίτη ηλικία κάνουμε σημαντική προσπάθεια στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου. Έχουμε αναβαθμίσει τα Κέντρα Αγάπης, το παλεύουμε κι εμείς και πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από τη λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιά ώστε να πετύχουμε κι εμείς αυτά που πρέπει.

Να ευχαριστήσω τον μητροπολίτη και όλους όσοι συμβάλλουν στη λειτουργία του Γηροκομείου.

Να πω ότι έχουμε τρεις δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι συμμετέχουν στο Γηροκομείο, τους αντιδημάρχους κ. Στέλιο Γαϊτανάρο και κ. Κυριάκο Σιγάλακο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Καρβουνά και μέσα από την παρουσία τους μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν συμβάλλουμε όσο θα θέλαμε ή όσο νιώθουμε, αλλά συμβάλλουμε όσο μπορούμε. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να συμβάλλουμε όσο θέλουμε μέσα μας και όχι όσο μπορούμε, που είναι περιοριστικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Στην εκδήλωση, από τον δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:


Οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Καρβουνάς, η δημοτική σύμβουλος κα Πασχαλίνα Καλαγιά και ο γενικός γραμματέας του δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.