Επίθεση από ομάδα αγνώστων, κατά πάσα πιθανότητα υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογεώργος. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, ομάδα 10-12 ατόμων, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, επιτέθηκαν σε μέλη της Ένωσης κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για εκδήλωση τους.  

Μιλώντας στα Parapolitika.gr, ο κ. Νταλακογέωργος είπε: 

«Κάναμε μία καταγγελία ότι σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, η οποία αφορά μία εκδήλωση που κάνουμε για την Οκτωβριανή επανάσταση, το σωματείο της ΠΕΝΕΝ που επιχειρούσε δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από μία ομάδα 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές κι ήταν φουσκωτοί. Το περιστατικό συνέβη έξω από το κτίριο του "Οίκου του Ναύτου" στο κέντρο του Πειραιά, δίπλα απ' την αστυνομία. Τα άτομα αυτά προσπάθησαν στην αρχή να εμποδίσουν το συνεργείο μας που έκανε την αφισοκόλληση, οι δικοί μας δεν φοβήθηκαν και δεν έκαναν πίσω, στη συνεχεία τους επιτεθήκαν, τους προπηλάκισαν, τους έσπρωξαν και από ότι διαπιστώθηκε από το νοσοκομείο μετά το συμβάν το επεισόδιο τον τραυμάτισαν ένα μέλος μας στα πλευρά».

Η ΠΕΝΕΝ εκτιμά, κατά τον κ. Νταλακογέωργο, οτί πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής: «Οι άνθρωποι που μας επιτεθήκαν ήταν Έλληνες μιλούσαν και έβριζαν στα ελληνικά, δεν φορούσαν κάποιο διακριτικό και αν προσέξετε στη φωτογραφία που έχουμε δημοσιεύσει, φαίνεται καθαρά πως πάνω στις κατεστραμμένες αφίσες μας το πρόσωπο του Λένιν έχει μαυριστεί και δίπλα έχουν γράφει το σύνθημα "Χρυσή Αυγή". Δεν είναι λοιπόν εικασία, εγώ θεωρώ σίγουρο πως αυτή επίθεση οργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή, όπως έχουν γίνει κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν σε άλλα σωματεία εργαζομένων από χρυσαυγίτες στον Πειραιά».

Το σωματείο προσανατολίζεται στο να καταθέσει μήνυση: «Τώρα για εμάς το μόνο που μένει ανοιχτό και θα το εξετάσουμε αύριο το πρωί είναι αν θα πάμε στην τοπική εδώ αστυνομία να υποβάλουμε μήνυση. Προσπαθούμε τώρα δύο – τρία πρόσωπα από αυτούς 1-12 που επιτέθηκαν να διασταυρώσουμε την αναγνωσιμότητα τους από φωτογραφίες που μας έχουν ήδη δώσει».