Τον μίτο της Αριάδνης που θα τους φέρει κοντά στη σύλληψη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Κομβικό σημείο για την έρευνα είναι τα λίγα λεπτά που οι δράστες έμειναν μόνοι με το θύμα και που λογικά αποκάλυψαν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους. Κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να ειπώθηκε, καθώς, σύμφωνα με την κατάθεση του συνεργάτη του, εκείνος βρισκόταν σε άλλο χώρο και για κάποια λεπτά υπό την απειλή όπλου.

Πολλά περιμένουν οι αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Η βαλλιστική αναμένεται να βγει μέσα στις επόμενες ώρες και τότε θα έχει αποσαφηνιστεί αν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες. Η εξέταση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ η διαδικασία της ταυτοποίησης κλήσεων αριθμών σταθερών και κινητών τηλεφώνων θα κρατήσει πολλές ημέρες.

Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών είναι κοντά στην ταυτοποίηση των δολοφόνων, όμως απέχουν από τον ηθικό αυτουργό της υπόθεσης, τον άνθρωπο που εκτιμούν ότι μέσα από τη φυλακή έδωσε την εντολή της επίθεσης.