Την τρομοκρατική δράση και τον βαθμό ιεραρχίας του του 32χρονου τζιχαντιστή στο ISIS ερευνούν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η σύζυγός του 32χρονου επιβεβαίωσε πως ο άντρας της συνεργαζόταν με τον ISIS, όσο ζούσαν στη Συρία.

Βασικό μέλημα των Αρχών είναι να αποκωδικοποιηθούν οι 16 μήνες της παραμονής του στη χώρα μας και να διαπιστωθεί εάν μέσω συνδέσμων ή επαφών κανόνιζε αιματηρές επιθέσεις. Άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, υπήρξε για δύο μήνες μέλος του ISIS, όμως διαφώνησε με την τακτική τους και αποφάσισε να δραπετεύσει από τη Συρία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στο κινητό του, από το οποίο ο τζιχαντιστής έχει σβήσει τις επαφές και τις κλήσεις. Στα ανατριχιαστικά βίντεο που βρέθηκαν στη συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος, μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. Επιπλέον, βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία εκτιμάται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.