Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κονίτσης, πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 02:00, οπότε περίπου δέκα άτομα εφόρμησαν πεζή στο Τμήμα, πέταξαν περίπου 4-5 μολότοφ και εξαφανίστηκαν.

 

Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, με έξι πυροσβέστες και δυο υδροφόρα οχήματα, προκειμένου να σβήσει η φωτιά που προκλήθηκε σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και σημειώθηκαν ζημιές σε δυο αυτοκίνητα, υπηρεσιακό και ιδιωτικό.

Το αστυνομικό τμήμα είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ και τον Ιανουάριο του 2008, όταν βρισκόταν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

«Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» είπε ο ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος στον ΣΚΑΙ και  εξήγησε ότι οι μολότοφ που πλέον χρησιμοποιούνται έχουν λάδι για να απλώνεται η φωτιά. 
Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη, συμπλήρωσε και είπε ότι οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα.
Όσο για την ομάδα Ρουβίκωνας ο κ. Μαυροειδάκος παρατήρησε ότι «είναι γνωστοί, έχουν προσαχθεί στο παρελθόν, τα ξέρουμε τα στοιχεία τους».