Ένας κάτοικος της γραφικής Οίας, στη Σαντορίνη, προφανώς ενοχλήθηκε με τη νόμιμη πτήση ενός μη επανδρωμένου πτητικού μέσου - ενός κινηματογραφικού drone δηλαδή - και είπε να λύσει το πρόβλημα του όπως έκαναν στο Τέξας παλιά: πήρε το αεροβόλο του και άρχισε να πυροβολεί το drone!

Το απίστευτο συμβάν έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο εικονολήπτης και χειριστής του drone, έχοντας λάβει σχετική άδεια από την Πολιτική Αεροπορία για πτήση μισής ώρας, άρχισε να κινηματογραφεί από ψηλά τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου, για διαφημιστικούς σκοπούς.

Τότε ο κάτοικος της Οίας, χωρίς να ζητήσει καν εξηγήσεις, πυροβόλησε με το αεροβόλο του αρκετές φορές προσπαθώντας να πετύχει το drone, χωρίς να το καταφέρει.

Αποτέλεσμα; Ο... πιστολέρο έκανε μήνυση στον εικονολήπτη για «παράνομη καταγραφή προσωπικών δεδομένων», ο οποίος οδηγήθηκε στο τμήμα με την αυτόφωρη διαδικασία! Κατηγορία η οποία καταρρίπτεται, καθώς το υλικό που βιντεοσκοπήθηκε αφορά μόνο στους ξενοδοχειακούς χώρους, ενώ η πτήση είχε εγκριθεί από την ΥΠΑ.

Παράλληλα φυσικά, οδήγηθηκε στο αστυνομικό τμήμα και ο κάτοικος με το αεροβόλο, με την αυτόφωρη επίσης διαδικασία και την κατηγορία περί άσκοπων πυροβολισμών σε δημόσιο χώρο (σ.σ. για το αεροβόλο όπλο δεν απαιτείται άδεια κατοχής), ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. 

Πηγή:idrones.gr