Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη, με βαθμιαία βελτίωση, αλλά και παροδικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Η αναλυτική πρόγνωση:


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος και στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από μηδέν έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν στη Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. σταδιακά μετά το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και γρήγορα αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ σταδιακά θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και παροδικά έως 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.