Ολόκληρη διακλαδική επιχείρηση στήθηκε σήμερα το πρωί για τη μεταφορά ενός ασθενούς από ιστιοφόρο δυτικώς των Αντικυθήρων προς τη σωτηρία.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της 358 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (358 ΜΕΔ) της ΠΑ, απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσεως της Σούδας, όπου εκτελούσε καθήκοντα ελικοπτέρου ετοιμότητος, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με σκοπό τη μεταφορά ασθενούς επιβαίνοντος σε ιστιοφόρο, από την θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια δυτικώς των Αντικυθήρων.

Στην περιοχή είχε σπεύσει για βοήθεια και η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, το ελικόπτερο της οποίας επιχείρησε να πάρει τον ασθενή ανεπιτυχώς λόγω του ιστίου του ιστιοφόρου και του διατοιχισμού του σκάφους από τον κυματισμό. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε ο ασθενής να μεταφερθεί από το ιστιοφόρο δια θαλάσσης με το φουσκωτό (RIB) της φρεγάτας όπως και έγινεε. Στη φρεγάτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του σκάφους, που σταθεροποίησε τον ασθενή και τότε έφτασε και το ελικόπτερο της ΠΑ, το οποίο τον παρέλαβε, αιωρούμενο πάνω από το ελικοδρόμιο της φρεγάτας.

Εν συνεχεία, ο ασθενής μεταφέρθηκε από το πλήρωμα του ΑΒ-205 στην 115 ΠΜ, όπου προσγειώθηκε στις 09:41, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ η φρεγάτα συνέχισε την αποστολή της.