Με σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για ένα ολόκληρο τετραήμερο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, συμφώνως με τα όσα έγιναν γνωστά στη συνάντηση του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου με τους στρατιωτικούς συντάκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δεν περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις πτήσεις αποστράτων, όπως και πτήσεις στρατιωτικών συντακτών, των οποίων βεβαίως οι πτήσεις είχαν ανασταλεί ήδη από το 2014.

Συμφώνως με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΑ αντισμηνάρχου (Ι) Γιάννη Τσιτούμη, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ακριτικές περιοχές, αεροπορικές επιδείξεις σε Σκύρο και Ζάκυνθο από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος, στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις, αεροσκαφών και μέσων, σε όλες τις μονάδες της ΠΑ κλπ.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα ανοίξουν οι μονάδες της ΠΑ για το κοινό.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην αεροπορική
βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Μία ώρα αργότερα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, οι κάτοικοι της Σκύρου και της Ζακύνθου και οι επισκέπτες των δύο αυτών νησιών της πατρίδος μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στις 19:00 θα δοθεί συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με τη συμμετοχή της μπάντας της ΠΑ, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 70 ετών από την ίδρυση της.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός με την τέλεση δοξολογίας στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις αεραθλητικών σωματείων σε αεροπορικές βάσεις. και επισκέψεις από μαθητές Λυκείων σε μονάδες της ΠΑ.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τις μονάδες της ΠΑ τις εξής ημέρες και ώρες:

Το Σάββατο 4, την Κυριακή 5, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, από 09:00 έως 17:00. και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, από 13:00 έως 17:00 μ.μ..