Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 29χρονου που συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν μετά την έρευνα της ΕΛΑΣ στη νέα γιάφκα που βρέθηκε στα Εξάρχεια οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός «βομβιστής» ετοίμαζε νέο ισχυρό χτύπημα στην Αθήνα.  

Μάλιστα, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν την εκδοχή να προοριζόταν το κρησφύγετο των Εξαρχείων για καταφύγιο ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν, καθώς το ισόγειο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε σήμερα νοικιάστηκε από τον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, που συνελήφθη για τα τρομοδέματα, μόνο για πέντε μέρες, μέσω ίντερνετ.

Το γεγονός επίσης ότι είχε ενοικιαστεί για τις μέρες από 26 Οκτωβρίου έως σήμερα, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι αν προγραμματιζόταν κάτι, επρόκειτο να συμβεί αυτές τις πέντε μέρες, αλλά απετράπη λόγω της σύλληψης του 29χρονου.  

Η νέα γιάφκα στα Εξάρχεια

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η νέα γιάφκα που εντοπίστηκε σήμερα στα Εξάρχεια θα είχε χρήση κρησφύγετου μετά το νέο χτύπημα που ετοίμαζε ο 29χρονος στην Αθήνα. Μάλιστα, στα Εξάρχεια στο νέο διαμέρισμα-γιάφκα σκόπευε να μεταφέρει και το εκρηκτικό υλικό που είχε στην κατοχή του λίγο πριν την σύλληψή του.

Εκτιμάται ότι ο νεαρός ίσως αντιλήφθηκε ότι βρίσκονταν στο στόχαστρο των Αρχών και θέλησε να μεταφέρει όλο το υλικό που είχε στο σπίτι του και που μαρτυρούσε την τρομοκρατική του δράση.  

Κινούνταν με άνεση

Ο 29χρονος για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε κινήσεις που τελικά αποδείχθηκαν μοιραίες για τη σύλληψή του. Εκτός από το μοιραίο λάθος να βρεθεί αποτύπωμά του το οποίο ταυτόποιήθηκε σε έναν από τους τρομοφακέλους που είχε στείλει, παράλληλα κρατούσε αρχεία, ακόμη και αποδείξεις από την αποστολή των τρομοπακέτων.

Ο 29χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι είναι ο αποστολέας των τρομοπακέτων κατά του Λουκά Παπαδήμου, του Σόιμπλε και άλλων πολιτικών προσώπων φαίνεται ότι δρούσε για λογαριασμό των τρομοκρατικών οργανώσεων ως «μπαλαντέρ», καθώς προκύπτουν στοιχεία που τον εμφανίζουν να σχετίζεται τόσο με τον Επαναστατικό Αγώνα όσο και με τους Πυρήνες της Φωτιάς.  

Κάλεσε ταξί για να μεταφέρει τον οπλισμό

Μάλιστα, την ημέρα της «μετακόμισης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αστυνομικές Αρχές, την ημέρα της σύλληψής του, είχε καλέσει ταξί. Όπως αποκαλύφθηκε, ο οδηγός δεν γνώριζε ότι μέσα στους σάκους που κουβαλούσε ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου κρυβόταν οπλοστάσιο ικανό να ανατινάξει ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Όταν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον 29χρονο κατάλαβαν ότι ο νεαρός ετοιμάζεται να μετακομίσει, περικύκλωσαν το ταξί και πριν προλάβει να μπει μέσα στο αυτοκίνητο τού φώναξαν «αστυνομία, ακίνητος». Ο 29χρονος προσπάθησε να ξεφύγει αλλά μάταια. Μόλις το έβαλε στα πόδια, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής τον έπιασαν και του πέρασαν χειροπέδες.