Με δύο δράσεις τελείως ανεξάρτητες μεταξύ τους, ισάριθμα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, συνέδραμαν τον συνάνθρωπο στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα πολύ νωρίς το πρωί, ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell-205 της 358 Μοίρας Ερεύνης-Διασώσεως (358 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από το φορτηγό πλοίο “SILDA”, που έπλεε σε απόσταση 38 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικώς της Καλαμάτας, έναν 52χρονο Φιλιππινέζο ασθενή, μέλος του πληρώματος και τον μετέφερε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην αεροπορική βάση Καλαμάτας, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Λίγη ώρα αργότερα και μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα από την Κέρκυρα και το μετέφερε στην 113 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Συμφώνως με το ΓΕΑ, η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 06:39, ολοκληρώθηκε στις 08:44 π.μ.