Η Βίκυ Σταμάτη το μεσημέρι της Τετάρτης έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, αλλά δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένη με αυτό το γεγονός και την πλήρωσαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν κάτω από το σπίτι της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Φανερά εκνευρισμένη η Βίκυ Σταμάτη όταν έφτασαν οι άντρες της Ασφάλειας για να την συνοδεύσουν στη φυλακή, αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Απαιτούσε με φωνές και υστερίες να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι κάτω από το σπίτι της και μόνο τότε θα ακολουθούσε τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, οι φωνές της ακούγονταν μέχρι το δρόμο! Ωστόσο, μετά από αρκετή ώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πείσουν και έτσι επιβιβάστηκε στο ταξί που την περίμενε στον κήπο του σπιτιού της.

Την ώρα όμως που έμπαινε στο ταξί, χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει τους δημοσιογράφους, σήκωσε το χέρι της και έκανε μία άσεμνη χειρονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Βίκυ Σταμάτη οι δημοσιογράφοι από χτες είναι κυριολεκτικά κόκκινο πανί. Παρόμοια σκηνικά εκτυλίχθηκαν και την Τρίτη το μεσημέρι, αλλά και το πρωί της Τετάρτης, όταν βγήκε για να πάει το παιδί της στο σχολείο.

Η βόμβα από τη Βίκυ Σταμάτη όμως ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως σκοπεύει να καταθέσει αίτηση διαζυγίου, να χωρίσει δηλαδή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από τη δικαιοσύνη μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου, "Τσοχατζοπούλου". Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω, αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω».  

«Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου, αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση έχει απομείνει. Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».