Την εκτίμησή του πως η κατάσταση με τις τεράστιες ουρές αναμονής για την έκδοση της νέας ηλεκτρονικής κάρτας του μετρό θα ομαλοποιηθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης μιλώντας την Τετάρτη στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη.

Ο Τάσος Ταστάνης χαρακτήρισε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου «ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο για τα ελληνικά δεδομένα». «Το σύνολο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ και η πολιτική ηγεσία και οι διοικήσεις παλεύουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν» τόνισε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπήρξαν προβλήματα που προέκυψαν στην πράξη, διότι δεν υπήρξε δοκιμαστική περίοδος. «Θεωρώ ότι υπάρχει και πλέον σήμερα μια διαπίστωση που δεν την είχαμε εκτιμήσει ότι έχει αυξηθεί η παρουσία των επιβατών για την έκδοση προϊόντων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τουλάχιστον 30% με 40% και αναμένεται να αυξηθεί» συνέχισε ο Τάσος Ταστάνης.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι επιβάτες πρέπει να δηλώσουν αριθμό ΑΜΚΑ για τη νέα ηλεκτρονική κάρτα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ διευκρίνισε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά μονάχα τις προσωποποιημένες κάρτες και τους επιβάτες που μετακινούνται κάνοντας χρήση του δικαιώματος των ευπαθών ομάδων, γιατί είναι δικαίωμα μετακίνησης. «Δεν αφορά τους επιβάτες που δεν θέλουν αυτές τις δυνατότητες. Η μη προσωποποιημένη κάρτα είναι μια κάρτα που θα μπορεί κανείς να την επαναφορτίζει και να μετακινείται. Δεν θα είναι μηνιαία κάρτα που έχουν εκπτώσεις» συνέχισε.

Ο ίδιος πρόσεθσε ότι η προσωποποιημένη κάρτα δεν μπορεί να δοθεί σε συγγενικό πρόσωπο είναι μόνο προσωπική και από τα προσωπικά στοιχεία που έχει δώσει, αν χάσει την κάρτα, συτή επανεκδίδεται.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το εισιτήριο το μονό το ηλεκτρονικό ισχύει για 1,5 ώρα με κόστος 1,40 ευρώ.