Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου οι οποίες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών. 

Οι δύο γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν σήμερα στις φυλακές Ελαιώνα, υπέβαλαν αίτηση για την υφ’ όρον απόλυσή τους, τονίζοντας ότι έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να αποφυλακιστούν υπο όρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη κίνηση πρόκειται να γίνει και από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος το πρωί μεταφέρθηκε στις φυλακές Χαλκίδας. 

Εκτιμάται ότι οι συνήγοροι του θα επικαλεστούν ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται στο νόμο Παρασκευόπουλου για υπέργηρους καταδίκους, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται οτι χθες αποφασίστηκε η δέσμευση όλης της περιουσίας του πρώην υπουργού. Η Βίκυ Σταμάτη αντέδρασε με οργή και ουρλιαχτά όταν της ανακοινώθηκε η δήμευση του σπιτιού στο Χαλάνδρι στο οποίο διαμένει. 

Χθες κατατέθηκε επίσης η αίτηση διαζυγίου από τον συνήγορο της Βίκυς Σταμάτη.