Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα με σιγουριά ποιος είναι ο δολοφόνος που έκοψε βίαια και ξαφνικά το νήμα της ζωής της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, ωστόσο το ενδεχόμενο της ληστείας μοιάζει να είναι το πιο πιθανό. Δεν έχει αποκλειστεί το σεξουαλικό κίνητρο και οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται αδιάκοπα από τις αστυνομικές Αρχές.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, στο οποίο εμφανίζεται άτομο το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και ο δολοφόνος της άτυχης 32χρονης. Αν καθαριστεί, θα μπορέσουν να έχουν εικόνα του δολοφόνου και θα συνεχίσουν τις έρευνές τους έχοντας στα χέρια τους ένα πολύ βασικό στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ κάνει έρευνα πιθαμή προς πιθαμή στην περιοχή των Πετραλώνων και της Ομόνοιας. Και αυτό γιατί στις δύο αυτές περιοχές εντοπίστηκε σήμα του κινητού της Δώρας Ζέμπερη, λίγο μετά τη δολοφονία της.

Συγκεκριμένα, το κινητό εξέπεμψε αρχικά από την περιοχή των Πετραλώνων και στη συνέχεια από την Ομόνοια και μάλιστα από την ίδια κεραία, πριν κλείσει όταν είτε ο δολοφόνος είτε ο κλεπταποδόχος που αντιλήφθηκε ότι το κινητό που έχει στα χέρια του είναι προϊόν κλοπής το έκλεισαν.

Το γεγονός ότι εξέπεμψε μάλιστα πρώτα στα Πετράλωνα κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να ερευνούν το ενδεχόμενο ο δολοφόνος της εφοριακού να είχε κάποιο κατάλυμα στην περιοχή, στο οποίο πιθανότατα να επέστρεψε και αφότου ξεφορτώθηκε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη κάπου στην Ομόνοια.

Το πιο πιθανό σενάριο ειναι λοιπόν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης της ανθρωποκτονίας να έκλεισε το κινητό στην Ομόνοια. Κάτι που έχει ήδη διαπιστωθεί. Στη συνέχεια, όμως, να πήγε σε κάποιο σπίτι στα Πετράλωνα.

Το στίγμα του κινητού πρώτα «βγήκε» στα Πετράλωνα, μετά βέβαια από τη διαδρομή από το 2ο Νεκροταφείο. Στη συνέχεια φαίνεται να έκλεισε οριστικά στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ίσως ο δράστης να πήγε, όπως όλα δείχνουν, πρώτα στα Πετράλωνα. Ενδεχομένως σε κάποιο σπίτι που διαθέτει ή που εκεί βρήκε καταφύγιο και στη συνέχεια να έφθασε μέχρι την Ομόνοια, στην ευρύτερη βέβαια περιοχή που καλύπτει η κεραία και όχι στενά στα όρια της πλατείας. Με πρόθεση πάντα να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο. Από εκεί και έπειτα τα ίχνη και βέβαια το στίγμα του κινητού χάνονται.