Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία καθώς το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. «Είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε ζωές, γιατί αυτός ήταν ο στόχος της επίθεσης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Λάμπρο Καλαρρύτη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, στόχευαν τον έναν από τους δυο αστυνομικούς των ΜΑΤ που είναι τοποθετημένοι πίσω από την κλούβα των ΜΑΤ, με την προσοχή τους στραμμένη προς τα κάτω, προς τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φρουρός έξω από τα γραφεία, μόλις αντιλήφθηκε τους ενόπλους, έπεσε στο έδαφος και φώναξε στους συναδέλφους του να πράξουν το ίδιο για να προστατευτούν από τα πυρά.

Ο στόχος βρισκόταν στην γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Διδότου. Η εκτίμηση ενισχύεται από το οτι βρέθηκε τρύπα από σφαίρα σε κολώνα στο σημείο που βρισκόταν ο εν λόγω αστυνομικός. 

Η αστυνομία έχει συλλέξει κι εξετάζει τους κάλυκες που βρέθηκαν, τις καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και το υλικό που έχουν καταγράψει όλες οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής.   

Από τις ως τώρα πληροφορίες δεν προκύπτει οτι οι δράστες είχαν οπτική επαφή με τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις πυροβολισμούς, ενώ οι άγνωστοι ξεκίνησαν από την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου.

Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30-40 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δείτε εικόνες του parapolitika.gr:

Χρηστίδης: Κάποια στιγμή να μπει ένα στοπ

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτίριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.