Ταυτοποιήθηκε πριν από λίγο στα εγκληματολογικά εργαστήρια το όπλο-ταυτότητα της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα που χρησιμοποιήθηκε χθες το βράδυ στην τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του αστυνομικού της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το 2014 στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μεξικού αλλά και το 2017 σε επίθεση σε βάρος διμοιρίας στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

-την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ,

-την 31-07-2016 κατά των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού και

-την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)    

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες του parapolitika.gr από το σημείο σήμερα το πρωί:

Έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στους υπόπτους που έχουν σχέση με την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και σ' έναν ψηλόλιγνο 30άρη που με τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε τρεις φορές το λεωφορείο των ΜΑΤ. Οι πληροφορίες λένε ότι αποτελεί τον «σκοπευτή με το καλάσνικοφ» που έχει εκπαιδευτεί και μπορεί μετά από τρία χρόνια να έχει μεταμορφωθεί σε εκτελεστή της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.  

Δίπλα του υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα που οι Αρχές λένε ότι γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους, τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της συγκεκριμένης ομάδας. Πρόκειται για θαμώνες των Εξαρχείων που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Το διαμέρισμα-γιάφκα με τον οπλισμό εκτιμάται πως βρίσκεται στην «αποστειρωμένη» από αστυνομικούς περιοχή των Εξαρχείων.

Έτσι, όταν χτύπησαν την κλούβα στη Χαριλάου Τρικούπη έφυγαν με τα πόδια και κρύφτηκαν στην «καβάντζα» που διαθέτουν στην πλατεία.