Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν νωρίτερα οι δυνάμεις ασφάλειας του κοινοβουλίου, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. Επικράτησε πανικός, καθώς επρόκειτο για ένα δέμα με παραλήπτη την υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου. Αυτό που θορύβησε τη φρουρά της Βουλής όμως ήταν το θρησκευτικού περιεχομένου όνομα του αποστολέα.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, όπως τουλάχιστον την αξιολόγησε η φρουρά της Βουλής, είναι ότι κλήθηκαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής, που έλαβαν θέση προληπτικά στον χώρο εισόδου των οχημάτων από την πλευρά της Βασ. Σοφίας, ενώ παράλληλα -σύμφωνα με άλλες πληροφορίες- εξειδικευμένα στελέχη ανέλαβαν το έργο της μεταφοράς του ύποπτου δέματος αρχικά από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου αντικειμένων μέσω ακτίνων, ενώ στη συνέχεια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε, ενώ η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι δεν περιείχε κάτι επικίνδυνο.

Ο συναγερμός έληξε, αφού διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενο του δέματος ήταν δυο βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

Η αρχική ανεπίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι το δέμα είχε τοποθετηθεί πίσω από το μικρό κτίριο όπου υπάρχουν το στούντιο και άλλοι χώροι της τηλεόρασης της Βουλής.