Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 58χρονου συλληφθέντα για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία.

Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Ομολόγησε ο δράστης - Κίνητρο η ληστεία

Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομολογήσει την δολοφονία που όπως όλα δείχνουν έγινε για ένα κινητό τηλέφωνο καθώς δεν γνώριζε το θύμα.

Πρόκειται για άνθρωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα όπως ναρκωτικά, ληστείες κ.α. Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση όταν της επιτέθηκε ο δράστης για να την ληστέψει και τότε εκείνος την κατακρεούργησε.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν εξονυχιστικά τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας ενώ ουσιαστικά ακολούθησαν τα «ίχνη» του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ομόνοιας. Έτσι κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό του 57χρονου ο οποίος πούλησε τη συσκευή σε κατάστημα στην οδό Μενάνδρου στη συγκεκριμένη περιοχή.  

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δολοφόνος, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και το πούλησε σε κλεπταποδόχο.

Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και τον εντόπισαν σήμερα.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν ένα δεύτερο κύκλο ερευνών προκειμένου να φθάσουν μέσα από μαρτυρίες στα στοιχεία της ταυτότητας του συγκεκριμένου άνδρα. Παράλληλα προσπαθούσαν μέσα από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του dna που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης να τον «δέσουν».

Έτσι όταν σήμερα το πρωί μαζί με άλλα άτομα που μάζεψαν από το κέντρο της Αθήνας προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους αποτυπώματα και dna με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο 58χρονος να σπάσει και να ομολογήσει την πράξη του.